Finiš za Evropsko prvenstvo

Ostalo je još nedelju dana do početka Evropskog atletskog prvenstva u dvorani čiji će domaćin biti beogradska Kombank arena od 3. do 5. marta.

Radovi ulaze u finiš, a danas su u poseti Kombank areni bili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Gradski čelnici obišli su veliku salu gde će da bude održano takmičenje i malu salu čija je rekonstrukcija završena. Osim predstvanika grada, obilasku radova prisustvovali su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar ASS i direktor preduzeća „Atletika 2017“ Slobodan Branković, direktor Kombank arene Đorđe Milutinović, v.d. sekretara za sport i omladinu Slavko Gak i v.d. podsekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović.

– Kombank arena je spremna, napravili smo atletsku stazu na tri i po metra iznad zemlje gde je prošle godine bio bazen. Pokazujemo da i najteže zadatke možemo da uradimo i da ispunimo sva obećanja koja smo dali. Beograd će biti domaćin više od 800 atletičara, a očekujemo i hiljade ljudi iz inostranstva, kao i cele Srbije. To je sjajna prilika za promociju Beograda i sporta, i očekujem da ćemo biti odlični domaćin – rekao je Siniša Mali, gradonačelnik srpske prestonice.

On je posebno ponosan na izgled male hale koja deset godina nije bila u funkciji, a posle EP biće data na korišćenje malim sportovima u Beogradu.

unnamed Čelnici Beograda i srpske atletike u Kombank areni, FOTO: ASS

Takođe je u PRESS centru održana konferencija za medije Atletskog saveza Srbije i kompanije Porche SCG na kojoj je kao kruna dugogodišnje uspešne saradnje za zvanično vozilo Evropskog prvenstva u dvorani imenovan Volkswagen. Konferenciji su prisustvovali predsednik ASS Veselin Jevrosimović,  generalni sekretar ASS Slobodan Branković, naš proslavljeni atletičar Asmir Kolašinac i direktor marke Volkswagen Milan Lazić u ime kompanije Porsche SCG.

ass Dodeljeni automobili takmičarima i organizatorima EP, FOTO: ASS

Kompanija Porsche SCG je po završetku konferencije zvanično uručila 38 vozila marke Volkswagen (modele Tiguan, Passat i Caddy) na korišćenje atletičarima i organizatorima EP u dvorani.

 

Постави коментар